2015. június 12., péntek

::: SOLID Racing Team ::: Székesfehérvár Rally 2015. 06. 12-14 - Beharangozó

Kondella Péter – Szilassy Arnold, Mitsubishi Lancer Evolution IX. Miután hozzánk került az autó, két aszfaltos tesztet szerveztünk. Sajnos a második teszt alkalmával elszakadt a vezérmű szíj, a motorunk megállt. Ennek következtében az idő szűkössége miatt nagy sajnálatunkra ki kellett hagynunk az Eger Rallyt. Úgy ítéltük meg, hogy inkább egy „szokásos” év eleji revíziót végzünk az autón, mely magában foglalta a váltó, hajtás, gátlók, és valójában az egész autó átnézését, felkészítését. Találtunk olyan alkatrészeket, melyeket cserélni kellett, illetve igazából mindenhez hozzá kellett nyúlnunk, ezért a tervezett 3 hetes revízió elhúzódott. Azt már ekkor tudtuk, hogy a Miskolc Rallyn nem tudunk elindulni, így a következő verseny, amire már leadtuk nevezésünket, a Szombathely Rally volt. Az élet a legnagyobb forgatókönyvíró, megírta a mi sorsunkat is, így ezt a versenyt is ki kellett hagynunk.
Múlt héten össze lett rakva az autó, a héten optimalizálták rajta a programot, kap egy friss műszakit, pár apró szépészeti beavatkozás, és indulunk is Székesfehérvárra.
Tavaly a rally2-es bajnokságban ezen a versenyen debütáltunk, számunkra nagyon kedvező helyezéssel. Az idei ORB debütálás is erre a versenyre esik, de reálisan látva a helyzetünket, a célba érkezés és a tapasztalatszerzés a legfontosabb. A kategória társak már 3 bajnoki versenyen vannak túl, köztük egy murva futamon.
Murván még sosem versenyeztem pilótaként, és a teszten sem tudunk részt venni, ezért az első gyorsaságin fogom megtapasztalni, hogy ilyen körülmények között milyen menni az autóval. A megvásárlása óta kb. 80 km-t mentem vele, azt is aszfalton, ezáltal nagy elvárásaink nincsenek, csak a tapasztalatgyűjtés.
A vasárnapi aszfaltos szakaszokat tavalyról ismerjük, ott van már némi tapasztalatunk, ellenben az autó teljesen más, mint a Honda volt. A szakaszok ismeretében jobban tudunk majd koncentrálni az új autó okozta meglepetésekre, és a hozzá írandó itiner kiismerésére. Optimistán várjuk a hétvégét, de tudjuk, rengeteg munka vár még Ránk – tette hozzá Kondella Péter.