2014. augusztus 27., szerda

SIMCO - Porsche Supercup: Barcelona - 1. forduló




Hétfő este megkezdődött a bajnoki pontvadászat. Kicsit döcögősre sikerült az indulás. 48 fő jelent meg a startnál, így a szervezők indítottak egy "B" szervert is. A versenyzők elosztása után az "A" szerveren Cse' és Night, míg a "B" szerveren Dala és Dark képviselte csapatunkat.


"A" szerver:

Az időmérőn a 13. és a 18. hely lett meg, Night Cse' sorrendben. Cse' nagyon jót rajtolt és 1-2. kanyar után már a 12. helyen találta magát. Night-nak nem volt túl jó a rajtja, ő visszaesett pár pozíciót. A rajt után komoly tülekedés volt, ami nem is csoda, hisz nagyon szoros volt a mezőny. Cse' haladt előre és a 9. pozícióban fejezte be a futamot, míg Night-nak nem sikerült olyan jól ez a verseny, így csak a 14. hely jutott neki.


A második futamon az első 8 helyezett fordított sorrendbe indulhatott, ezáltal garantált volt a tülekedés.
Ahogy várható volt ment mindenki egymás hegyén hátán, szerencsére nagyobb karambol nélkül. A csapattagok jól jöttek el és nagyjából tartották is a pozíciójukat. Cse a 9-10. helyen ment, mikor is Fazekas Miklós egy nagyon optimista féktávot követően kilökte. Night se úszta meg az első kört, Ő a kavicságyban találta magát. Felzárkózni egyiküknek sem sikerült nagyon, hisz nagyon erős mezőny jött össze. Cse a 17. míg Night a 18. helyen zárta a versenyt.



"B" szerver:

Az időmérőn a 8. és a 9. hely lett meg, Dala Dark sorrendben. Átlagos rajtot követően szoros első kör következett. Megindultak a helycserék, helyezkedések. Az első körökben Dark telibe talált egy megpörgő játékost, így a boxba kényszerült, amivel minden addigi esélye elszállt. Dala egyenletes tempóban jött az elejével, amivel még pozíciókat is javított. A végére egészen az 5. helyig lopta fel magát, 3 helyet javítva a rajtpozíciójához képest. Dark a 21. helyen finishelt.

A "B" szerver második futamán -a kiírásban szereplő információval ellentétben- nem fordult az első 8 helyezett, így maradt az első futam befutási sorrendje. Dala az 5., míg Dark a 19. pozícióból várták a folytatás (2 fő lelépett idő közben). Hatalmas csatákkal tarkított verseny volt. Meg volt a kellő tapadás, a kellő stabilitás és a kellő lendület a jó eredményhez. Dala 2 pozíciót javítva a 3., míg Dark 11 pozíciót javítva a 8. helyen végzett.

Végre verseny volt, végre élveztük! Várjuk a folytatást!