2014. szeptember 4., csütörtök

::: SOLID RACING TEAM ::: 40. Rally Košice – Kassa Rally


A kassai kakukktojás

Kondella Péter – Szilassy Arnold, Honda Civic Type R

A szeptember 5-7-ei hétvégén olyan helyszínre látogat el Kondella Péter és Szilassy Arnold, ami számukra abszolút kilóg a rally2-es versenynaptár eseményei közül. A 40. Kassa Rally kakukktojásnak számít a SOLID Racing Team versenyzőinek, hiszen se a pilóta, se a navigátor nem járt még itt – még csak nézőként sem. 

Kondella Péter: Újabb kihívást állít elénk az élet a szeptember 5-7-ei Kassa Rally kapcsán. Ez az első olyan futamunk, ahol nemhogy én, de még Arnold sem versenyzett. Ebből kifolyólag teljesen ismeretlen lesz számunkra az egész – olyannyira, hogy még azt se tudjuk, hol lesz az adminisztratív átvétel. Pont emiatt a tervezettnél egy kicsit korábban utazunk el a helyszínére, hogy fel tudjuk mérni a terepet, rögzítsük, hol lesz jelenésünk, a szervizparkunk. A Baranya Kupa után komoly revízión esett át a Hondánk, ezért mindenképp szeretnénk majd arra is időt áldozni, hogy egy kicsit kipróbáljuk, s csiszoljunk a futómű beállításán.

Nagy várakozással állunk a verseny előtt. Már nézegettem belső kamerás felvételeket, de ezek nem hiszem, hogy teljesen kompatibilisek lennének azokkal a szakaszokkal, amik most ki lettek jelölve számunkra. Ezáltal csak azt értem el, hogy már nagyjából fel vagyok készülve arra, milyen jellegűek lesznek a pályák. A szombati pályabejárás azonban helyre rak mindent, s bízom benne, hogy most is olyan jó és használható itinert tudunk majd írni, mint az eddigi megmérettetések alkalmával.

El kell, hogy kapjuk a fonalat, s ha ez mindkettőnk részéről összeáll, akkor okkal bízhatunk egy eredményes hétvégében. Most is a kategória és az N csoportbeli győzelem lenne a cél, valamint a top10 az abszolút értékelésben. A nevezési listát elnézve egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk ennek elérésében – nagyon komoly autók és tehetséges pilóták fognak részt venni a szlovák futamon. A lehetőségeinkhez mérten azonban szeretnénk tisztességgel helyt állni. 

Szilassy Arnold: Eljött, amire vártam. Eddig olyan pályákon versenyeztünk, ahol már valamelyikünk járt. Kassa a kakukktojás, itt még csak versenyt nézni sem voltunk. Az eddig elvégzett munka most kirajzolhatja a reális képet. Ha a körülmények ideálisak lesznek, akkor valós képet kaphatunk a jelenlegi helyzetünkről. Az autó átesett a szokásosnál nagyobb revízión, ezen a téren megtettünk mindent. Az N3 kategóriában is leszünk most páran, aminek külön örülök. Annak meg végképp, hogy típus azonos autó is nevezett. Kiegyensúlyozott, stabil versenyt szeretnék futni, figyelve az időket.