2014. január 15., szerda

SIMCO DTM - 2. forduló - EuroSpeedWay


Hétfőn túl jutottunk a SimCo DTM bajnokságának 2. versenyén, amit a Lausitzring-en tartottak a kedves szervezők. A futamon (a legutóbbi DRF fordulóhoz hasonlóan) ismét hárman vettünk részt, Fulmer Csaba, Dalanics János és Fulmer Zoltán.

Az időmérő edzés ismét borzasztóan sikerült részünkről, Csaba 3., Dala 12., Zoli pedig a 13. helyről várta a zöld lámpák kialvását. Kicsit elkeserítő pozíciók ezek, ugyanis sokkal jobb idők is benne voltak hármukban. A rajtnál mindannyian beragadtak, így a pozícióikat nem sikerült megtartaniuk, de azonnal elkezdtek előre törni. Csaba és Zoli is beragadt egy-egy riválisa mögé, de szép lassan felőrölték őket. A verseny felére Csaba már a 4. helyen haladt, Zoli a 6. helyre tornázta fel magát, Dala pedig a 8. helyen is haladt. A második kerékcserék után Csaba tovább igyekezett a dobogó felé, de sajnos az elején összeszedett hátrányt nem tudta ledolgozni, így meg kellett elégednie a verseny végén a 4. hellyel.

Zoli nem tudta kiautózni a kevesebb üzemanyag adta előnyöket, így visszább esett, sőt a csatározások során belement az előtte keresztbeálló Bachrati Patrikba, az autó sérülése miatt pedig elbukta a 8. helyet Pintér Rolanddal szemben.

Dala apró hibákkal a 12.helyen fejezte be a futamot.
A verseny ismét izgalmasra sikeredett, egyre közelebb kerülünk az élmezőnyhöz, ez pedig nagyon megdobja a tagok motivációját. A következő verseny január 27-én lesz, a helyszín egyelőre ismeretlen.

A verseny összefoglalója: