2014. április 7., hétfő

PSRL WEC - 1. forduló - Sebring




A csapat túl van az első futamon, ami nagyon nagyon hosszú volt és eseménydús. Az időmérőn elért helyezések csak az erőviszonyokat tüntették fel, de a verseny alapján azt is tévesen. A Leader Racing Team és a SIMCO csapata végzett az élen az kvalifikáción, ennek ellenére nem tudták a pozíciójukat megőrizni a verseny folyamán és visszább estek. Ellenben a TeamRGPL és a MASZIM csapata, akik átgázoltak a mezőnyön (sajnos rajtunk is), és el happolták a győzelmet, valamint a második helyet. Ez szép eredmény már csak azért is, mert a 4. és a 9. helyről rajtoltak. Ez meg is mutatja az időmérő edzés fontosságát. Fulmer Racing Team elhozta a 3. és a 4. helyet, de a szezon csak most kezdődött.


Verseny utáni nyilatkozatok:
Fulmer Csaba: "Sokat készültünk a versenyre, de a beállításokra nem fordítottunk túl sok időt. Ennek az volt az oka hogy én jónak éreztem és nem akartam megpiszkálni. Így utólag rossz döntés volt, mert a tempónk lehetett volna jobb. A taktikánk sajnos olyan volt amilyen, de nem tudtuk máshogy megoldani, mert a szinte az egész csapatnak volt más dolga és csak így tudtuk megoldani, hogy mindkét autónk a célba jusson.  Azért nagyon nem panaszkodhatunk, mert ugyan nem abban a pozícióban végeztünk ahol szerettünk volna, de még nagyon sok van hátra és a célunk az nem változott... címvédés."

Fulmer Zoltán: "Nagyon rákészültem a versenyre, a tempóm ugyan nem volt a legjobb, de sikerült nagyon stabilan autózni. A rám eső több mint 5 óra alatt egy komolyabb hibát vétettem csupán (kb. 10 másodpercet vesztettem vele), így sikerült az előzetes terveknek megfelelően végigmennem. A 3. helynél jobbra számítottunk, de hosszú még a szezon, az igazán erős pályáink még előttünk vannak."


Szilassy Arnold: "Megkezdődött az őrület. Hosszas felkészülési időszak, még hosszabbnak tűnő versenyek. Dicséret illeti a csapatot, kihoztuk a lehető legtöbbet az amúgy elfoglalt hétvégéből. 12 óra, az 12 óra. Nem adták ingyen a helyezéseket. Jómagam meg vagyok elégedve a csapatunk harmadik, illetve negyedik helyezésével. Sajnos nálam/általam több hiba is becsúszott az etapokba. Voltak etapok, ahol technikai hibák csúsztak be. Egyenlőre megmagyarázhatatlan okból a visszaváltásnál 2-3 sebességet is visszakapcsolt az elektronika, sajnos többször is. Szerencsémre megforgások lettek csak belőle, törés nem. Szerény számításom szerint ez összesen 1 percébe került a 296-os autónknak. Ha ezt az 1 percet nem vesszük figyelembe, akkor sem előztük volna meg a 215-ös autónkat, tehát a helyezés nem változott volna. Összefoglalva, fárasztó, sok higgadtságot igénylő etapok voltak, de mindenki kihozta a legtöbbet magából, az autójából, és a lehetőségekből."




A futam TV közvetítései:

Sebring 12h - 1. rész
Sebring 12h - 2. rész

Sebring 12h - 3. rész